Jak to začalo? Snad jak u každého nebylo to jednoduché....

11. 09. 2024

Začátky našeho podnikání nebyly zdaleka jednoduché a cesta, kterou jsme si prošli, nás naučila spoustu důležitých věcí. Naše první podnikání jste mohli znát pod názvem Tátovo sušené maso, kde jsme maso balili do sklenic – tehdy to byl náš unikátní přístup. Byl to originální, ale nakonec nepraktický způsob balení, a i když se nám zpočátku dařilo, postupem času jsme si uvědomili, že tímto způsobem to dál nepůjde.
 

Firmu jsem tehdy vedl s kolegou. Jak už to někdy bývá, spolupráce dvou lidí může přinést různé výzvy, a v tomto případě to dopadlo tak, že jsme šli každý svou cestou. Já osobně jsem byl natolik znechucen, že jsem si myslel, že s podnikáním v oblasti sušeného masa skončím nadobro. Ale osud měl pro mě jiné plány. Po ukončení činnosti firmy mi začaly chodit zprávy a e-maily od zákazníků s dotazy a prosbami, abychom znovu začali. Bylo to právě díky této podpoře, že jsem si uvědomil, že naše práce má smysl. A tak jsme se rozhodli dát se znovu do díla, začít od nuly a přinést něco nového.

Prvním krokem bylo najít nový název, který by odrážel naši novou cestu a vyjadřoval vášeň pro to, co děláme. Abychom vybrali ten pravý název, napadlo nás vyhlásit soutěž na základní škole v Zábřehu, kde jsem sám kdysi studoval. Tento krok se ukázal jako trefa do černého – právě díky dětem vznikl název Fakt maso.

Logo, které kombinuje modrou, zelenou a žlutou barvu, symbolizuje přírodu, slunce, vodu a zeleň. Každý prvek tohoto loga vyjadřuje naši úctu k přírodě a poctivému zpracování surovin. Fakt maso je o jednoduchosti, transparentnosti a kvalitě – žádné triky, jen maso a koření.

Dnes jsme hrdí na to, že můžeme zákazníkům nabídnout produkty, za kterými si stojíme. Fakt maso je výsledek tvrdé práce, odhodlání a touhy přinést něco skutečně kvalitního. A jsme nesmírně vděční za každého, kdo nás na této cestě podporuje.